Història

L’ Ajuntament de Castelldefels, l’Ajuntament de Viladecans, l’Ajuntament de Gavà i el Consell Comarcal de Baix Llobregat creen la Fundació Caviga amb la voluntat de treballar pel benestar i la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual (DI) a la comunitat.

L'any 2004 s'obre el Centre Ocupacional Caviga integrant el Taller Ocupacional "La Bòbila" i ampliant el nombre de places d'atenció diürna. En l'actualitat als serveis del Centre Ocupacional assisteixen 94 persones dels tres municipis.

Durant el 2010 es va crear un programa d'inserció laboral i Treball amb Suport -TAS a Caviga amb l'objectiu de facilitar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental dels municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecans. Consisteix en un conjunt d'accions d'orientació i suport centrades en la persona perquè pugui aconseguir i mantenir un lloc de feina, preferentment a l'empresa ordinària.

Al 2020 neix un punt d'atenció a les famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual (PADI) com a resposta a cobrir les necessitats d'informació i acompanyament de les persones amb DI i el seu nucli familiar. El servei s'ofereix a la població de la comarca del Baix Llobregat.